Hayatın en güzel anlamıdır paylaşmak...

Zamanı..Dostluğunu...Gülümsemeni...Evini..Sevgini..Bilgini..Fikirlerini...Emeklerini...

Paylaşmak gerek hesap kitap yapmadan, egolara yenik düşmeden, herhangi bir karşılık düşünmeden paylaşmak gerek...

çünkü paylaştıkça çoğalacaktır Sevgiler..!

4 Mayıs 2010

Dantel Tabak

Şekli dantele benzediği için adı dantel olan seramik obje... Buraya iki ayrı rengini de ekledim. Aslında tek obje ama bende iki rengi ile de fotoğrafı var. Nasıl mı oluyor?





Her zamanki gibi deneme yanılma metoduyla yaptığım bir iş bu da. İlk yaptığımda altın rengi ile kullandım.




Yaklaşık bir yıl böyle kullandıktan sonra, rengi gözüme battı. Ben de üstünü gümüş rengine çevirdim. Şimdi salonumda aşağıdaki haliyle kullanıyorum.





Nasıl yapıldığına gelince: İşte anlatması çok zor bir soru! Dedim ya ben objeyi bir yerden şeklini beğenir alırım, ama nasıl ve ne yapıldığı hakkında hiçbir fikrim olmadığı için şekilden şekle sokarak ancak sonuç elde ederim. Bilseniz bazı objelerde kaç kat boya var:))
Şimdi bu klasik seramik bir obje. Önce üstünü tinerle incelttiğim ziftle boyadım.  Ziftle eskittiğim obje, zaten girintili çıkıntılı bir yüzeye sahip olduğu için, sadece çıkıntıların kenarına rulo varak tutkalı sürüp, şeffaflaşmasını bekledim. Tutkal şeffaflaşınca da tutkal sürdüğüm yerlere rulo altın varağı yapıştırıp kaldırdım. İlk fotoğraf bu haliyle. İkinci fotoğrafta ise bu defa altın varakların üstüne gümüş varak yapılmış hali.  Takıda ve dekorasyonda altınla hiç aram yoktur. Gümüş görürsem ama kesinlikle dayanamam. Bu yüzden olsa gerek ben bu halini daha çok sevdim.
Şimdi de sevgili Mualla Hanımın fikri ve yardımıyla potini değiştiriyorum. Bitince onu da yeni haliyle eklerim. Tabi bir şeye benzetebilirsem:))

4 yorum :

  1. Değiştirmekle iyi yapmışsın çilekçiğim bende gümüş rengini daha çok severim, objeyede çok iyi gitmiş. Potinide merakla bekliyorum. Eminim güzel olacaktır

    YanıtlaSil
  2. Çok beğendim, tam benim tarzım ve iyi ki gümüş varak yapmışsın. Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba gümüş bencede iyi olmuş elinize sağlık.Sanırım zifti inceltmeden kullandınız. sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Oy birliğiyle gümüş olmasına karar verilmiştir!!! Artık başka deneme yapmicam ben de tabağın üzerinde:)))
    Mualla Hanım, zifti incelttim tinerle, hem de bayağı ama dedim ya ziftten sonra çok başka şeylerde yaptım üstüne. Herhalde ondan koyu duruyor. Benimkiler hep, deneme yanılma metodu:))

    YanıtlaSil