Hayatın en güzel anlamıdır paylaşmak...

Zamanı..Dostluğunu...Gülümsemeni...Evini..Sevgini..Bilgini..Fikirlerini...Emeklerini...

Paylaşmak gerek hesap kitap yapmadan, egolara yenik düşmeden, herhangi bir karşılık düşünmeden paylaşmak gerek...

çünkü paylaştıkça çoğalacaktır Sevgiler..!

28 Mayıs 2010

Puzzle





Kızım bu 1000' lik puzzle'ı bir kaç günde bitirdi, benim bu işin tamamlanmasındaki payım kenar ve iç bölümlerin parçalarını ayırmaktan ve arada yanlış koyduğum parçalara anneeee diye fırça yemekten ibarettir:)) Kızım işini hakkıyla bitirdi de şimdi bu bizim ilk büyük puzzle çalışmamız olduğu için bunun bir şekilde yemek masasının üstünden kaldırılıp, çerçevelenmesi falan gerekiyor. Daha önce yapan arkadaşlar varsa, acil  bozulmadan yardıma ihtiyacım var!!!! 





8 yorum :

  1. Merhaba Çilek :)
    Puzzle delisi biri olarak kendi kullandığım yöntemi önerebilirim.

    Öncelikle; puzzle yapıştırıcıları var. Sıvı olarak hazırlayıp puzzle ın üstüne komple döküyorsun. Bir nevi vernik görevi görüyor ve parça aralarına girip donuyor.

    Ama bu benim yöntemim değil. Çünkü yapıştırıcının çooook kaliteli olması gerekiyor ki puzzle parçalarının renklerini bozmasın. Kuruduktan sonra mükemmel görünsün. O kalitedeki yapıştırıcılarda çok pahalı :(

    Benim yöntemim;
    kırtasiyeden puzzle'ın ölçülerine uygun karton ve çift taraflı yapışkan bant alıyorsunuz. O bant koli bandı büyüklüğüne yakın oluyor.
    Kartonu tam ölçü kestirebilirseniz ne ala, kesmezlerse evde milimetrik olarak ölçüp, kesip masa üstüne koyuyorsunuz.
    Çift taraflı bantın yapışkan TEK yüzeyini açıp başlıyorsunuz kartona enlemesine yapıştırmaya.
    Kartonu tamamen yapıştırıcıyla kapladığınızda en kenarından başlıyorsunuz bantın üst yapışkan yüzeyini açmaya.
    Puzzle parçalarını bir bir kartonun üstüne aktarıyorsunuz.
    Çok dikkatli olmak, parçaları milimetrik oturtmak gerekiyor. Hata şansınız yok çünkü parça kartona değdiği an yapışıyor :)
    En son tamamladığım 1000'lik puzzle'ı kartona aktarmak yaklaşık 2 saatimi almıştı :( Kolay değil. 1000 parçayı bir bir dikkatlice yapıştırmak.
    Çok sıkı yapıştırmayın parçaları birbirine, dengeyi kaybederseniz puzzle yamulur.

    Kolay gelsin :) Puzzle şahane bir hobi. Sonucu bekliyorum.

    Sevgilerimle.
    S.Ella

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler Sittirella canım. Evet yapıştırıcı olayını ve sıkıntılarını duymuşluğum vardı, o nedenle yardım diye seslendim. Sen de çok sağol valla sesimi duyup, uzun uzun anlatmışsın. Hemen yarın malzemeleri alıp, girişicem, malum meşakkatli bir işmiş:))) Ama ben bu puzzle işine bayıldım, yapıştırma işinin de altından kalkalım, daha çok yaparız gibi geliyor. Hiçbir hobiye benzemiyor, inanılmaz bir şekilde sadece ona konsantre oluyorsun ve acayip rahatlamış bir şekilde de kalkıyorsun. Süper:))

    YanıtlaSil
  3. Rica ederim Çilek :)
    Puzzle dinlendiriyor.
    Cidden, günlük hayatın stresi, sorunu, yorgunluğu atılıyor kafadan.
    Bir avantajı daha var, dikkatini odaklayabilme ve hatırlama, çözüm üretebilme gibi yeteneklerini geliştirip dinç tuttuğu için yaşlılıkta hafıza sorunu yaşamamak neredeyse garanti :)
    Çok yararlı çok :)
    Yapıştırırken tek dikkat etmen gereken, parçaları birbirine çooook sıkı yapıştırmayaya dikkat et. Yarım milimetre kayma yaparsa sonra toparlaması çok zor, santimetreye varan yamulmalar yaşarsın karton üstünde ve yapıştığı için düzeltme şansın kalmaz.
    Parçaları biraz rahat yapıştır.
    İlk denememde çok sıkı yapıştırmıştım, 0.4 cm ye varan bir yamuk sırayı normale çevirene dek 3 saat harcamıştım :) Ben ettim sen etme.

    Bak burada benim yaptıklarımdan bir ikisi var :)
    Yapıştırılmış halde.

    http://sittirella.blogspot.com/search/label/%C3%96m%C3%BCr%20T%C3%B6rp%C3%BCs%C3%BC

    Aklına takılan herhangi bir soru olursa lütfen herhangi bir gönderime yorum yap. Hemen geri dönerim :)
    Ne diyeyim, kolay gelsin :)
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  4. Puzzel ın altına bir karton sokun. Bozulan parçaları elinizle düzeltiverirsiniz.(Bir dahaki puzzelınızı aklınızda bulunsun bir karton üzerinde yapın).Başka bir kartona(Puuzeldan büyük olsun) beyaz tutkal sıvayın boydan boya. Tavadan omlet kaydırır gibi tutkallı kartonun üzerine puzzelı kaydırıverin.Zamk kurumadan yeri kayanlar olursa düzeltin. Bir bezle bastırın birazcık,iyice yapışsınlar. Bırakın kurusun.Verin çerçeveciye çerçevelesin.

    YanıtlaSil
  5. Ooooo neduk, ben omleti havada çevirip tavaya alırım, öyleyse çok kolay bu iş:))) Aslında alırken puzzle halısı diye bir şeyide gösterdiler ama benim pintiliğim tuttu, bunu bir yapalımda dedim ama bu iş kızımdan çok beni sardı. Devamı çok olacak gibi,özellikle Sittirella nın yaptıklarını gördükten sonra, heyecanlandım yeni işler için. Ama önce bunu bir duvara asacak hale getirelim de hayırlısıyla:)Yardımın için teşekkürler canım:)

    YanıtlaSil
  6. Çilekçiğim eşimde meraklısıdır. Biz resimleri ters çevirip kalın bantlarla yapıştırıp öyle çerçeveciye götürüyoruz.

    YanıtlaSil
  7. Kedicik sağol canım, ya her gelen öneri bir öncekinden daha kolaymış gibi geliyor ya da ben artık anladım sanki:))

    YanıtlaSil
  8. Çilekcim dila'yı çok öptüm,kutluyorum.İyi pazarlar sevgiler

    YanıtlaSil