Hayatın en güzel anlamıdır paylaşmak...

Zamanı..Dostluğunu...Gülümsemeni...Evini..Sevgini..Bilgini..Fikirlerini...Emeklerini...

Paylaşmak gerek hesap kitap yapmadan, egolara yenik düşmeden, herhangi bir karşılık düşünmeden paylaşmak gerek...

çünkü paylaştıkça çoğalacaktır Sevgiler..!

13 Mayıs 2010

Sezar...



Benim bu oğlum ne zaman büyüyüp sorumluluklarını alacak bilmiyorum. Dün akşam, hadi oğlum saat 9:30 oldu, yatmak için hazırlan dedim. O bana ne dedi peki? '' Anne İtalya ile ilgili bir şey götürmezsem öğretmen bana kızmaz di mi? '' Tabi ben sadece nasıl yani diyebildim. Sınıfta her öğrenci  bir ülke seçmiş  ve o ülke hakkında  genel bilgilerle ilgili dün bir sunum hazırlamıştı zaten. Bizimki futbol fanatikliğinden dolayı İtalya' yı seçmiş. Ama öğretmen günler öncesinden söylemiş, hazırladıkları ülke ile ilgili bir kıyafet ile dolaşacaklarmış okulda. . Önce İtalya geleneksel kıyafeti aradım internette. Ama ııh hiç öyle bir şey bulamadım. Valla ülkemi bir kez daha sevdim. Biz de ne çok geleneksel ürün var. Ancak Romalı kostümü hazırlayabileceğimizi anladık ama o saatte kumaş nerden bulunur, bulunsa bile benim hala dikiş makinam yok ki!!!

Neyse oğlumun bebeklik çarşafını çıkardım, sardım sarmaladım, fena görünmedi. Ondan sonra da beyefendiyi yatırıp  yine gece gece başladım çalışmaya. Eşim bile bir saate kadar dayandı, bana çay servisi yaptı, senin yaptığını kimse yapmaz diye geldi gitti verdi coşkuyu:)))

Sonuçta çıkan kostüm bu oldu!!!!




Çarşafın etrafına mavi simli kurdeleyi yapıştırdım. Çıt çıt ile tuturdum arkadan. Belindeki altın rengi kordonu, sünnet asasından söktüm. Plaj terliklerini de altın yaldız boya ile öyle gelişigüzel boyadım ve kızımın ayakkabı iplerini, terliğe açtığım delikten geçirip ayakkabı yaptım:)) Kafasındaki çelenkte, bildiğimiz düz lastiğe doladığım tek tek plastik çiçek yaprakları. Tabiki de onlarda altın boyandı. 

Sabahta bizimkisi böyle keyifle okula gitti.



Bu da klasik DİLA... Abiyi kıskandı sabah böyle görünce, fotoğrafını çektirmek istemedi:)))


Bu arada Amerika' dan istediğim acayip güzel malzemeler ve resimler geldi ben bunları yazarken. Şu an benimde keyfime diyecek yok:)))) Çeşit çeşit stenciller, scrapbooking kağıtları ve aparatları, dergiler, şablonlar, harika resimler ... Şimdi sizde Dilalaşın bakalım:)))) 




Postu yayınladıktan sonra gelen şeylerin bir kısmını (daha kitap ve resimler de var) yere yaydım bir güzel seyrettim. Sonra da dayanamadım hemen fotoğrafını çekip, ekledim en alta ve postu yeniden yayınladım. Çok şımardım çookkkk!!!!!




11 yorum :

  1. çok marifetlisin oğluşunda süper görünüyor nedir bu abilerin şu tatlı cadılardan çektiği

    YanıtlaSil
  2. Ay vallahi bu çocuklar alemler. Çilekçiğim Allah kolaylık versin canım. Okurken senin yerinde kendimi düşündümde şok olurdum heralde, hatta kalakalırdım. Ama sen müthiş bir kostüm çıkartmışsın, ellerine sağlık. Şanslı çocuk vallahi.Abiyi kıskanan Dilayıda yerim ben.
    Ne güzel malzemeler onlar dilalaşıyorum şu anda...............Kimbilir ne güzellikler çıkacak, merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  3. aydilber, sağol canım. Vallahi kızlar çok fena:))

    Şekercik, sana şimdi öyle geliyorda, sonra çocuklar sana herşeyi öğretiyor tatlım. Hiç öyle kalakalmıyorsun:))

    Zaten var ya, bu oğlan beni dertlere koymazsa bana hiçbişey olmaz bu hayatta. Bu defada beyimizin turnuvası vardı öğlen arasında, formasını sabah poşetleyip eline vermiştim. Sen onu unut!!! Kaptım gittim okula tabi az önce, neyse çok ağlamış önce ama öğretmeni bulmuş bir şeyler giydirmiş. Düşündüm de üstündeki kostümle maç yaptığını:))) Ama bende de hata, yeni cicilerimi seyredip, yeni tasarımların hayalini kurarken, çocukların odasına ancak öğlen girdim de gördüm poşeti:)) İyiki de okula gitmişim, tüm çocuklar çok tatlıydı, hem onları görmüş oldum, hem de öğretmenlerden iltifatları kaptım geldim:))))

    YanıtlaSil
  4. Sezarın hakkını Sezar'a vermişsin valla:)) Ben de olsam Dila'nın yerinde böyle yakışıklı bir abiyi kıskanırım.
    Eee neler geldi, görebilecekmiyiz acaba:)))

    YanıtlaSil
  5. Kostüm çok güzel görünüyor valla bravo. Senin oğluşun da benimki gibi son dakikacı:) Benimki beşinci sınıfa gidiyor ama hala sorumluluklarının farkında değil. Proje ödevleri hep son dakika tarfımızdan hazırlanır. Hem de gece üçlere kadar. Dila da kızım gibi, abinin herşeyi kıskanılacak...
    İyi ki izlemeye almışım seni. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Lolipu ne güzel söylemişsin öyle. Deyim tam yerini bulmuş:))O kadar çok ıvır zıvır var ki canım, tek tek eklemek mümkün değil. Ancak toplu olarak postun altına ekledim. Artık yaptıkça görürsünüz:)

    Marifetli peri, benimkide 4. sınıfta. Desene seneye de bir şey değişmeyecek:)) Sevindim izlemeye almana da:)

    YanıtlaSil
  7. Hârikasınız. Çocuklar ödevleri yumurta kapıya dayanmadan hatırlamaz:))) Ben de çok çektirdim anneme, çocuklarımda bana çektirdiler. Mucit Macit yapar bu keratalar insanı.
    Çok güzel olmuş, delikanlıya da çok yakışmış. Dilâ Hanım haklı mızmızlanmakta.
    Aileniz da siz de çok tatlısınız. Maşallah. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Çilekcim marifetli arkadaşım benim, blogumda sana bir ödülüm var, tabi kabul edersen... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Harikasınız,kutlarım. Dila'ya kıyamam, onu benim yerime öpün.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Ay Neduk, ben anneme hiç çektirmedim de bu oğlan niye böyle oldu peki? Babasına mı çekti ne:)))

    Sibelciğim, kabul etmek ne demek, baştacı yaparım onu ben:)

    Mamila canım benim, Dİla' yı öptüm yerinize, bir de sıktım yanaklarını iyicene:)))

    YanıtlaSil
  11. Blogunuzu bugun 10marifetten baska bir bloga geldigimde verilen linkte kesfettim. Bu kostum bir harika. Insanin bir gecede yapildigina inanasi gelmez. Hele taci, sandallari, hepsi ayri ayri ozenilmis. Ellerinize saglik lafi az geliyor.

    YanıtlaSil