Hayatın en güzel anlamıdır paylaşmak...

Zamanı..Dostluğunu...Gülümsemeni...Evini..Sevgini..Bilgini..Fikirlerini...Emeklerini...

Paylaşmak gerek hesap kitap yapmadan, egolara yenik düşmeden, herhangi bir karşılık düşünmeden paylaşmak gerek...

çünkü paylaştıkça çoğalacaktır Sevgiler..!

18 Mayıs 2010

Yeni Başlayanlara Cesaret:)))

Ahşap boyama yapmak isteyipde, cesaret edemiyorum diyen çok arkadaş var:) Belki onlara biraz cesaret verir diye, geçen yıl ahşap boyamaya karar verdiğimde, ilk yaptığım objeyi eklemek istedim.  

Herşeyi biran önce öğrenme ve yapma isteğim, o günlerde bile çok belliymiş. Farkındaysanız, kutuda ,peçete, eskitme, çatlatma ve yağlı boya eskitme tekniklerinin hepsi var. Hepsini bir şeyde deneyeyim de olsun bitsin telaşı bu:))
Öyle de olsa ilk göz ağrımdır kendisi ve benim için bu yüzden çok önemlidir. Bir de işlev bakımından da hakkını yememek lazım. Örgü şişlerini ve tığlarını koymak üzere içi iki bölmeli bir kutu.

Eskitmesine bakıp, bu nasıl renk demeyin şimdi. Boyaları, özellikle eskitme boyalarını kullanmadan önce iyicene çalkalamak gerekiyormuş. Ben hiçbir şey bilmiyorum ki o zamanlar !!! Sonuçtada aslında kahverengi eskitme boyasından, böyle absürt bir renk karışım çıktı işte:))








Bir takı hocasının ısrarı ile yapılmış bir kutudur  aşağıdaki. Madem ahşap boyuyorsun, üstünde deri harika olur, ben öğretirim  dedi ve gösterdi sağolsun ama ben ııh ısınamadım bu kutuya.!!!. Ama o çok beğendi ve  sonra o hoca sergi zamanı bir telaş, bir telaş haber yollayıp sergisine bile çıkardı:)))  







 Şiş kutusunu yapıp havaya girince,  bir de mumla eskitme tekniği kalmıştı:)) Hemen ertesi gününde de bu kutuya peçete ve mumla eskitme denendi bizzat:))

 
 





Uzun lafın kısası şimdi onlara bakıp, çok gülsemde halime, yinede bana çok büyük cesaret kaynağı oldukları için çok kıymetlidirler:)

25 yorum :

  1. Ellerine emeğine sağlık bence emek verilen her şey çok kıymetli bende pek anlamam boya işinden benimde bi kaç denemem olmuştur şiş ve tığları koyduğun kutunun eskitmesini ben çok beğendim boyaları yeteri kadar çalkalamasanda bence güzel görünüyor kendine haksızlık etme.. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. BENDE O ÇOK YAPMAK İSTEYİPTE YAPMAYA CESARET EDEMEYENLERDENİM...AMA YAPICAM ..ELLERİNE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  3. Ben yine hepsini beğendim. Bu yazı tam bana göre olmuş. Ekmekliğim bekliyor da hala (utanan smiley).
    Şiş kutusunun eskitmesi de çok farklı olmuş. İyi ki karıştırmamışsın:)

    YanıtlaSil
  4. Svgili Canan, ben de sonra kahverengi eskitmenin gerçek görünce, iyiki hata yapmışım dedim:))

    Aydilber, ben hem çok seviyorum boyamayı, hem de terapi oluyor bana. Bu yüzden heveslenen herkes, aynı keyfi yaşasın istiyorum:))

    Tiryakiciğim, seninde ilk işlerini gördüm canım. Sen de muhteşemsin:))

    AAa Marifetliperi, ekmekliği bekliyorum merakla. Çünkü o resimleri ben de hiç kullanmadım. İlk sana verdim, nasıl olacak merak ediyorum. Hadi ama:)))

    YanıtlaSil
  5. sevgili çilek ilk yaptıklarınız harika muazzam yeteneklisiniz bende boyama işini seviyorum fakat eğitim alarak başlamak istiyorum emeklilikte inşallah .......

    YanıtlaSil
  6. SEVGİLİ ÇİLEK MÜKEMMEL OLMUŞ..HEPSİDE ÇOK GÜZEL...YANİ UZUN OLAN KUTUNA VE FİLLİLER GERÇEKTEN ÇOK ÇOK GÜZEL OLMUŞ....BENDE BU İŞİN EĞİTİMİNİ ALARAK YAPMAK TARAFTARIYIM....ELLERİNE SAĞLIK..SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  7. Vallahi söyleyecek şey bulamıyorum hepsi muhteşem olmuş. Çok ta cesaret verici ve heveslendirici bir yazı, süpersin Çilekçiğim.

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Gönül, Şehnaz ve Kedicik teşekkür ederim. Evet haklısınız, bence de eğitim şart:)))

    YanıtlaSil
  9. Tek kelimeyle harika.Emeğine sağlık.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. resim yapmayı çok severim ama hiç ahşap denemedim. ben çok beğendim hocanızın sergiye çıkardığını... hoşçakalın

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel çalışmalar, özenli ve zevklisiniz. Hayran kaldım.Ben de yapmak isterdim ama galiba kursa gitmek gerekiyor.

    YanıtlaSil
  12. Sevgili paşakızı, teşekkürler...

    Sena Çeyiz, ben de önce yağlı boya yaptım, sonra su bazlı boyalar daha çok hoşuma gitti:))

    Begonvilli Ev, valla benimde pek kursa gittiğim söylenemez. Çok kötü bir öğrenciyim ben, bir gün o maceralarımı da uzun uzun anlatıcam:))

    YanıtlaSil
  13. Çilekcim beğendim,elinize sağlık,kahverengi kutu için aynı fikirdeyim.Bende bu renkleri kullanmayı sevmiyorum,üzerindeki çiçekler zıt renklere olsaydı daha farklı olabilirdi. Eskitmelerinizi beğendim,fakat başlangıç yerlerindeki fırça izleri olmasa iyi olurdu. sazı elime almasam olmaz dimi.Fakat ÇÇÇOOOK BAŞARILI buldum,hocalar bazen ikaz ederler AFFOLA....

    YanıtlaSil
  14. Tam benim kafadanmışsınız. Al malzemeyi giriş. İyi kötü birşeyler çıkıyor ortaya, ki sizinkiler çok güzel olmuş. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. Canım hepsi de kıymetliler hem de çok da güzeller, ellerine sağlık. Ben de bir gaza gelip hafta sonu su bazlı akrilik boya, sıvı vernik, zımpara ve sünger aldım bakalım nasıl yapıcam. Hayallerim çok ama becerebilir miyim acaba? hadi bakalım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. Mamila canım, internetten değil, gerçek hayattada hocam olsanız keşke:))Ama dedim ya bakıp bakıp gülüyorum şimdi onlara diye, işte ilk gözağrım onlar, değil fırça izi falan boyaları bile bilmiyordum:))))

    Valla neduk, benim her işim öyle. Bir şeyi gerçekten istersen yaparsın, ama iyi ama kötü. Bu bakış açısı, hayatın her alanında geçerli değil mi? Aaa sabah sabah ne felsefe yaptım:))))

    Sibelciğim, eminim güzel şeyler yaparsın. Merakla ben de bekliyorum:)))

    YanıtlaSil
  17. Olá, amiga!
    Conheci seu cantinho...
    Super criativo e encantador!...
    Você é muito talentosa!... parabéns!!!
    ♥Ótima semana!
    Beijinhos carinhosos.
    Itabira♥♥
    Brasil

    YanıtlaSil
  18. herkeste bi beceri herkeste bi huner. bazen dusunuyorumda acaba marifetsizlik dogustan mi geliyor yoksa insan neye egimli olduunu kesfedemedigi icin mi böyle oluyor. sanirim biraz da caba sarfetmek gerekiyor ama ben hep hazirciydim, öyle de gidiyor.

    hayranim sizin gibi becerikli hatunlara. bravo valla.

    YanıtlaSil
  19. Merhabalar, tesadüfen bulduğum bloğunuzda benimde yapmaktan büyük keyif aldığım ahşap boyama ve tekniklerine dair ürünlerinizi buldum ve çok da beğendim;) El emeği göz nuru ile kendi kendine yapılandan daha değerli ne olabilir ki, ellerinize ve emeğinize sağlık.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  20. filli olan çok natural gözüküyor gerçekten

    YanıtlaSil
  21. cesaret edemeyenler grubundan biri daha :) işte karşınızda ben sema..ah ahh bir başlasam cesaretle herşeyle boyayacağım :D

    YanıtlaSil
  22. predivne kutije:)))....ona za olovke s divnim pukotinama je neodoljiva :)).....
    slonovi su apsolutno prelijepi,divno napravljen shabby efekt:))...
    puno pozdrava iz hrvatske:))...
    M...

    YanıtlaSil
  23. Ellerinize saglik, ya lutfen bize mumlama (eskitme) teknigi ve pecete teknigi hakkinda biraz bilgi verebilirmisiniz. Inanin cok ogrenmek istiyorum , internette herkes bisiler yazmis ama sizin calismalarinizda nasil kullandiginizi cok merak ediyorum. tsekkurler

    YanıtlaSil
  24. Sevgili Pelin, sorularına elimden geldiğince çok basit olarak cavaplayayim, bakalım bunun sonunda sen neler yapacaksın:))
    Mumla eskitme çok basit bir teknik. Önce eskitme yaptığında hangi rengin alttan gözükmesini istiyorsan tüm objeyi o zemin rengiyle bir güzel boyuyorsun. Sonra istersen tüm zemine, istersen sadece eskitme istediğin bölümlere, mesela kenarlar, kabartma olan yerler gibi bölümlere bildiğimiz beyaz mumu iyice sürüyorsun, temiz bir bezle mumun fazlasını temizliyorsun. Sonra tüm objeyi esas görünmesini istediğin renkle bir kaç kat tekrar boyuyorsun. Ben burdaki filli kutunun alt zeminini koyu yeşil boyayıp üstüne mumu sürdükten sonra yine tüm zemini kırık beyaz ile boyadım. Boyama işlemi bittikten sonra (tabiki her boyama da kurumasını bekliyoruz) ise yine bildiğimiz bulaşık teli ile eskimiş görüntüsü vermek istediğin yerler için üstteki boyayı hafif hafif sıyırıyorsun. Bu kadar.

    Peçete tekniğinde ise, istersen peçeteden ince uçlu bir makasla keserek istediğin deseni çıkarabilirsin ya da peçeteyi bütün olarak yapıştırabilirsin. Ancak yapıştırmaya geçmeden peçeteyi alt katlarından kurtarıp, sadece en üstteki desenli katı kullanıyorsun.Bir de peçetede dikkat edilecek tek konu, peçete yapıştırılacak zeminin mutlaka çok açık bir renk olması. Peçeteyi iyi bir dekopaj tutkalı ve yumuşak uçlu bir fırçayla yavaşça ve üzerinden çok gitmeden yapıştır ki çok ince olduğu için yırtılmasın. Daha önceki postlarda da söylemiştim ama benim sırrım peçeteyi yıllardır tutkalla değil su bazlı vernikle yapıştırıyor olmam, çok daha kolay ve güzel oluyor:)
    Bilmem sorularına yardımcı olabildim mi? Başta basit ve kısaca dedim ama baktım ki faydalı olsun diye ayrıntılara girince çok uzun olmuş. Anlatması uzun ama yapması basit diyelim:))

    YanıtlaSil
  25. sevgili cilek, inan yazdiklarini okuyunca cok mutlu oldum ve cok tesekkur ederim. Bende mutlaka yapmnayı deneyecegim her ne kadar senin gibi basarali olmanin zor oldugunu bilsem de :)) Tekrar cok tsk ediyorum. Yaptigin herseyi buyuk bir ilgi ve begeniyle izliyorum. Sevgilerle,

    YanıtlaSil