Hayatın en güzel anlamıdır paylaşmak...

Zamanı..Dostluğunu...Gülümsemeni...Evini..Sevgini..Bilgini..Fikirlerini...Emeklerini...

Paylaşmak gerek hesap kitap yapmadan, egolara yenik düşmeden, herhangi bir karşılık düşünmeden paylaşmak gerek...

çünkü paylaştıkça çoğalacaktır Sevgiler..!

18 Şubat 2011

Zeytine Devam....

Zeytinli sepetten sonra, zeytinli perde:))






 Mutfak dolapları beyaz lake ve seramikleri de siyah. Bu tip durumlarda biliyorsunuz son zamanlarda moda siyah-beyaz-kırmızı uyumu!!!! Ama ben bu  üçlüyü dekorasyonda pek sevmiyorum. Mutfak yeni, onu değiştiremeyeceğime göre şu siyah beyaz soğuk görüntüyü kırmam gerekiyordu. Mutfağa raf ekletip siyah seramikleri azalttım ama devamında perde masa ne olacaktı onu hala bilmiyordum ki geçen yıl paşabahçeden aldığım minik sosluk imdadıma yetişti. Rafa koymak için ıvır zıvır ararken onu gördüm ve tamam dedim mutfak zeytinli olmalı ve beyazı yeşille renklendirmeliyim .







 Hemen internetten zeytinli peçete siparişi verip, sepeti boyadım. Daha önce yaptığım zeytinli sepeti hatırlıyorsunuzdur, ondan bahsediyorum.




Sonra mutfağı çok boğmayacak bir desende duvar kağıdı aramaya başladım. Aslında zeytinli peçeteme çok benzeyen duvar kağıdı bile buldum ama mutfak çok büyük olmadığı  için gözü yorar diye düşündüm ve kırık beyaz üzerinde zeytin ağacına benzeyen desen olan bir duvar kağıdını seçtim.




Ardından bu  konsepte ancak bambu beyaz masa olur deyip, masa avına çıktım. Neyseki masa beni çok zorlamadan hemen buldum. Bir de yaz sonu olduğu için bunlarda % 40 indirim yapmışlardı,  hemen aldım tabi.





Sonra işin en zor kısmı başladı. Yeşil beyaz minik kareli kumaş bulmak. Perdecilerdeki ithal kumaş kartelalarında böyle ekoseli kumaş çok fazla var  $ ve £ üzerinden , çok pahalı. Gerçi ben ona da razıydım ama  benim istediğim model için yumuşak bir kumaş lazımdı ve onlar çok kalın ve sert düşüyordu.  Herhalde 20-30 mağaza gezdim, perdecisinden nevresimcisine kadar. Ve en sonunda ihraç  fazlası artık kumaş satan bir yer buldum. Tek ekoseli kumaşı bu yeşil beyazdı biliyor musunuz? Hem de metresi 4 TL. Kaptım tabi hemen, sonra tülüydü ponponuydu beyaz kumaşıydı derken hepsini hallettim.




Üstteki yeşil fon kolaydı, ponponları kumaşın üç kenarına makineyle dik oldu da bitti.  Ama kafamda tasarladığım tülü de  patchwork dikişiyle  elimde yaptım. Sonra kestiğim peçeteleri kumaşa bir güzel yapıştırdım . Perde bitti ama esas problem o zaman başladı. Beyaz rustiği kolayca buldum ama tülü asmak için kullandığım şeyin adı yaylı brizmiş, o zaman öğrendim bunu. İlk evlendiğim de yani 12 yıl önce:)) benim mutfağımda böyle brize asılı beyaz dantel tül vardı. O zamanlar YKM kumaşda satardı ve çok orjinal şeyler olurdu, ordan almıştım. Sonra tabi çok farklı tüller kullandım ve  ben bu brizleri arkadaşıma verdim Nerden biliim, yaylı beyaz brizin karaborsa olduğunu:)) satıcılar o çok eski bulamazsınız demelerine rağmen onu da buldum. 




Evimde en çok mutfakla uğraştım ama benim gibi mutfakta vakit geçirmeye seven birisi olduğumdan gözümü gönlümü açan bir görüntü olmalıydı ve çok uğraşsam da ben bunu başardım:)) En keyifli tarafı da ne biliyor musunuz? Ben tasarladım, ben yaptım ve ben kullanıyorum!!!!!!

Aslında bu yazıyı 19 Kasım' da yazmışım. Ama son üç ay bayağı yoğun geçtiği için , yazı bugüne kısmetmiş:)) 

15 yorum :

  1. çok güzel çok hoş, bizde de tema çilek :D

    YanıtlaSil
  2. Nerelerdesin sen Nesrin'cim? Herşey yolundadır umarım. Daha önce de yazmıştım ama...
    Neyse, şimdi bu güzel görüntülerle gelmişsin. Gerçekten zevk sahibisin. Çok güzel bir mutfak çıkmış ortaya. Güle güle, keyifle kullanın.

    YanıtlaSil
  3. Harika olmuş, zeytinin asaleti her yerde belli ediyor kendini, emeklerine sağlık canım, sevgiyle muhabbetle kal.

    YanıtlaSil
  4. ben her detayı çok ama çok beğendim, hele ki sepeti..aa birde perdeleri tabii..
    beyaz yeşil uyumu nefis olmuş...

    YanıtlaSil
  5. Çok şık ve güzel bir çalışma ve tasarım olmuş ellerinize sağlık iyi günlerde kullanın.

    YanıtlaSil
  6. eline sağlık,ne kadar ferah bir mutfak olmuş.herbir ayrıntı çok hoş gerçekten.mutfağınızda mutlu ve huzurlu zamanlar geçirmenizi dilerim.emeğinize,harcadığınız mesaiye fazlasıyla değmiş hakikaten..
    izlemedeyim,bana da beklerim:
    filizinevi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık güzelim, çok şık olmuşlar. Eeee sen,in elinden de bu güzellikler çıkar ancak :D

    Mutfağına bayıldım, beyaz hem ferahlık veriyor hem de mutluluk veriyor bence, güzel günlerde kullan canım...

    YanıtlaSil
  8. Merhaba,
    Yaşamın her alanından seçtiğim çalışmaları, yazarlarının izniyle “Bloglardan Seçmeler” adlı sitemde yayınlıyorum.
    Sizin de izniniz olursa bloglarınızdan seçtiğim çalışmalarınızı, kaynak göstererek yayınlamak istiyorum.
    İyi günler dileğiyle.
    Sabahattin Gencal

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık, her detayı ayrı güzel olmuş, masa takımı, perdeler, raflar... Ben de beyaz siyah kırmızı üçlüsünü pek sevmem bu çok ferah olmuş...Güzel günlerde kullanmanız dileğiyle...

    YanıtlaSil
  10. mutfağına bayıldım herşey o kadar özenli ve şık ki takdir etmemek mümkün değil blogunuda yeni keşfettim ama artık takipçinim birbirinden değişik şeyler yapmışsın çok şıklar blogu gezmye devam etcem yorum bırakmadan olmaz dedim bu arada bende bloguma beklerim seevgiyle kal
    http://ratatoule.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  11. merhaba..bloğunu yeni keşfettim facebooktan..fizik mühendisi ve ahşap boyamanın birleştirdiği birini görünce kendimi görmüş gibi oldum :))sevgilerle..ellerine sağlık..ürünler muhteşem olmuş..belki bir gün ben de yayınlarım yaptıklarımı böyle bir ortamda :))

    YanıtlaSil
  12. harika bir mutfak çok zevklisiniz herşey uyum içinde sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Çok hoş bir dekorasyon olmuş ellerinize emeğinize sağlık güle güle güzel günler geçirirsiniz inşallah

    YanıtlaSil
  14. Merhaba Sitenizi başka birşey ararken buldum. İyikide bulmuşum. Ellerinize sağlık çok güzel şeyler yapmışsınız. Özellikle yatak odanıza bayıldım. Yatak odanızın süslemelerinde kullandığınız kabartmaları nasıl ve nerde bulabilirim bu konuda bilgi verebilirseniz çok sevinirim. şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
  15. çok güzel olmuş güle güle kullanın... zeytin ve zeytin dalı figürünü çok seviyorum bence çok zarif hemde barışın sembolü :)

    YanıtlaSil