Hayatın en güzel anlamıdır paylaşmak...

Zamanı..Dostluğunu...Gülümsemeni...Evini..Sevgini..Bilgini..Fikirlerini...Emeklerini...

Paylaşmak gerek hesap kitap yapmadan, egolara yenik düşmeden, herhangi bir karşılık düşünmeden paylaşmak gerek...

çünkü paylaştıkça çoğalacaktır Sevgiler..!

14 Nisan 2010

Evimden...


KOLTUKLAR

Aşağıdaki koltuk, bizim ilk evlendiğimizde aldığımız koltuk takımından. Eşim ve ben hiç beğenmiyorduk,  kötü bir kumaşı ve deseni vardı. Gerçi fotoğraftan da anlaşıldığı gibi ilk göz ağrımız quark, çok severdi onları. İşte bu koltuklarda, koltuk almak isterken, aynen yatak odasında olduğu gibi,  baktık ki, beğendiklerimiz şekil olarak bizimkilerden farklı değil. İşte o zaman da, koltukların  kumaşı değişti, ayakları boyandı ve yenisini almaya gerek kalmadan yenilendi. Ama bunu ben yapmadım!      http://www.burmosan.com.tr/   yaptı. 5 yıldan fazla oldu değişeli ama o kadar iyi yapmışlar ki eskimiyor bir türlü!

Eski hali 



  Yeni görüntü...
 
 



TV ÜNİTESİ

Aşağıdaki üniteyi de o zamanlar ben tasarlamıştım. Yamuk olan rafı, onlar yapmak için değil ama, ben anlatabilmek için çok uğraşmıştım. Bu şekilde 5 yıl kullandık. Ama tv ünitesinin rafları, taşınırken söküldü ve yeni evde  biz montajını yapana kadar, çocuklar sağolsun, yamuk rafını kırdılar.


Eski hali...

 


Ben de ikisini ayak, diğer kırık parçayı da üstüne tabla yaparak, sehpaya dönüştürdüm. Bu sehpa sayesinde tüm salonun şekli değişti ama yukarıdaki resimde de gördüğünüz gibi, çok güzel bir okuma köşemiz oldu.


 


 Aslında iyiki kırmışlar diyorum :)) Çünkü kırılan rafın diğer parçası da tv nin altında, bir türlü kapatmayı başaramadığımız kablo kalabalığını örttü.





Yine yukarıda ünitenin eski  hali fotoğrafında  , kahverengi kutu gibi görünen parçalar, o dönemki  tüplü televizyonun arkasındaki kötü görüntüsüyü yok etmek için yapılmıştı. Daha sonra televizyon değişince, kutular boşa çıktı. Tabi ben yine atmadım! Yapı marketten, üniteye uygun dört tane ayak alıp taktım ve onlarda dvd ile plaklara raf oldu.





AYAKKABILIK

Eski hali...



Bu bizim ayakkabı koymak için  aldığımız bir dolap. Zaten yeni evde hazır takılmış siyah büyük vestiyer vardı. Bizim ayakkabı dolabına ihtiyacımız kalmamıştı ve dolapta ilk alındığı günkü gibi yeniydi,yıpranmamıştı ama bu defa da rengi uymuyordu. Ben naptım? Tabi ki boyadım...



Yeni görüntü...








   Büyük parçalar siyah olunca, girişe renk vermek lazımdı. Siyah renk, beyazdan sonra  en güzel uyumu kırmızı  ile sağladığı için,
önce düz camdan olan vazo kırmızı boyandı, sonra da bu puf eklendi oraya hemen. Mağazalarda oldukça pahalıya satılan bu pufu, mahalle arasındaki koltuk tamircisine tarif ettim ve kırmızı deriden 100 Tl. ye yaptırdım.





11 yorum :

  1. Maşallah, hepsi çok güzel olmuş. Güle güle kullanın. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. HEPSİNİ ÇOK GÜZEL DEĞERLENDİRMİŞSİN.ELLERİNE SAĞLIK..

    YanıtlaSil
  3. Vallahi çok şık olmuş. Çok ince zevkin var şekerim, tüm eve yansıtmışsın

    YanıtlaSil
  4. ÇOK GÜZEL OLMUŞ GÜLE GÜLE KULLANIN

    YanıtlaSil
  5. Bana diyecek birşey kalmamış:)) Mutlulukla otur yenilenmiş evinde....

    YanıtlaSil
  6. Canım bunlar harika geri dönüşümler olmuşlar. Bu arada demeden edemeyeceğim, evini çok merak etmeye başladım vallahi. Gördüğüm kadarıyla çok zevklisin :))) Sevgiler güzelim... cuma günü gelecekmisin fuara???

    YanıtlaSil
  7. eviniz çok güzel ve zevkli tasarlanmış allah ağzınızın tadını bozmasın güle güle oturmayı nasip etsin

    YanıtlaSil
  8. Hepsi çok şık ve modern olmuş,eski eşyaları değerlendirmek çok iyi oluyor:)

    YanıtlaSil
  9. Merhaba harikasınız, ellerinize sağlık, fikirler müthiş. Sizi arkadaş listeme ekledim. sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil