Hayatın en güzel anlamıdır paylaşmak...

Zamanı..Dostluğunu...Gülümsemeni...Evini..Sevgini..Bilgini..Fikirlerini...Emeklerini...

Paylaşmak gerek hesap kitap yapmadan, egolara yenik düşmeden, herhangi bir karşılık düşünmeden paylaşmak gerek...

çünkü paylaştıkça çoğalacaktır Sevgiler..!

28 Nisan 2010

KALPLİ KUTU




Bu da farklı bir tarz boyama. Bir kitapta farklı renkte ve farklı bir objeye yapılmıştı. Ben biraz boyutlu boya ile ilaveler yaptım.  Zaten klasik one stroke lardan daha çok beğeniyorum decorative painting denilen tarzı! Bir de  yapması gerçekten çok kolay !Yakın çekim desenini de ekledim. Gerçekten deneyin, ne kadar kolay anlayacaksınız :)))


Şimdi karabikim, güller nasıl yapıldı diye sormuş. Bugüne kadar eklediğim tüm çalışmalar, benim geçen yıl yaptıklarım. O zaman, blog yapma fikri olmadığı için, objelerin yapılış aşamalarını görüntülemekte hiç aklıma gelmedi. Gerçi hangi boyaları kullanıyorum onları anlattım biraz. Ama bundan sonra yaptığım tüm çalışmaları, aşama aşama fotoğraflayarak eklemek istiyorum . Madem hiçbir ticari kaygısı olmayan, sadece ilgilenen arkadaşlar için bir paylaşım olsun dedim, hakkını vermem lazım!!
Şimdi ben de madem foto yok, kitaptan tarayıp eklerim  dedim. Kitabı bulunca tabi ben daldım içine. Uzun zamandır bakmıyordum, unutmuşum. Göz gezdirirken de aklıma gelen şeyleri sizlerle paylaşmak istedim. Hemen sayfayı yenileyip bunları ilave ettim. Şöyle ki:

 Sevgili Didem Balcı'nın iki kitabı var bende, çok beğeniyorum tekniğini ve anlatımını, hoş sadece bir tek desenini uygulayabildim ama okumayı ve seyretmeyi ben galiba daha çok seviyorum:)) Kendisi de kitabında söylemiş, Donna Dewberry' nin tekniklerini çalışarak hazırlamış kitabını.   Didem Hanım aşağıda da eklediğim şekliyle yapmış, bir güzel de anlatmış. Ben ise kalpli kutuda boyadığım  renklerde ve boyutlu boya  ilaveleriyle yaptım. Aşağıdaki kutuda da olduğu gibi hepimiz, kitap, dergi, resim ya da internetten gördüklerimizi kendi gördüğümüz renklerde, kendi elimizin gittiği tarzda uygulamıyor muyuz? Kısacası bir çoğumuz bir yerlerden illaki esinlenmiyor muyuz? Şimdi,  herşeyden önce, tamamen el boyaması olmasına rağmen, kitaptan görüp yaptığım bu kutu , tasarım mıdır? Değilse, o zaman  sanatçıların yaptığı hazır resimleri alıp,dekopaj, transfer gibi tekniklerle kullanmak, üstünede yine piyasada herkesin bulabileceği, eskitme, çatlatma, stencil gibi  klasik malzemeleri uygulamak ne ola ki? Merak ettim sadece!!!











Şimdi gelelim Didem ile Tek Darbe kitabında anlatılanlara . Bir bakın bakalım, güller nasıl yapılıyor ?  Bir de fotoğraflarla ne demek istediğimi belki daha rahat ifade edebilirim. Acaba kafama takılanların, sizde bir cevabı var mı? Gerçi karabikim sorduğuna, soracağına pişman olmuştur ama napim sizlerin fikirlerini de merak ettim:))


Kitaptaki kutu










Fotoğrafları tıklarsanız,resimler büyür ve siz de nasıl yapıldığını daha rahat görebilirsiniz.

7 yorum :

  1. glleri nasıl yaptın cnm cok guel olmuş ellerıne sağlık

    YanıtlaSil
  2. çok şirin olmuş. eline sağlık

    YanıtlaSil
  3. YİNE HARİKALAR YARATMIŞSINIZ.ELİNİZE SAĞLIK. TASARIM KONUSUNA GELİNCE EĞER BOYA RENGİ ÜZERİNDEKİ DESENLME VE DİĞER AYRINTILAR HERHANGİ BİR YERDEN KOYA EDİLMEMİŞSE KENDİ ZEVK ANLAYAŞINIZA GÖRE YAPILMIŞSA---TASARIMDIR---ÇİÇEKLERİN YEPILMASI ÇOK DA ÖNEMLİ DEĞİLDİR.DEKOPAJVE DİĞER TEKNİKLERİN KULLANIMI DA AYNI DERECEDE TASARIM OLABİLİR, BURADA EN ÖNEMLİ KONU ÖZGÜNLÜKTÜR. AMA ORADAN BİR PARÇA BURADAN BİR PARÇA ALINIP YAPILIRSA TASARIM OLMAZ. ÖZGÜN ÇALIŞMA TASARIMDIR. ÖZGÜN ÇALIŞMALAR ÇOK BİLGİ TECRÜBE VE MALZEMELERİ ÇOK İYİ BİLMEKLE OLUR.
    SİZİN ÇALIŞTIĞINIZ ÇİÇEKLER --NORWEGİAN ROSEMAİLİNG -TOLZ ROSE-- DUR. TÜRKÇE DE BİZ BEYKOZ GÜLLERİ OLARAK ADLANDIRIZ.
    KUTUNUN DESEN VE SÜSLEMESİ GÜZEL OLMUŞ AMA BEN DAHA SADE ÇALIŞILMASINDAN YANAYIM.KUTLARIM ÇOK SEVGİLER

    YanıtlaSil
  4. Çilekçiğim hepsi çok güzeller, ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. Ben burdan da söylemek istiyorum, Mualla Hanım sizi gerçekten çok seviyorum ben.Ama utandım bile, ne tarz boyadığımı bile bilmeden bir sürü şey soruyorum:) Her zamanki gibi derdimi hemen anlayıp, ne güzel açıklamışsınız. '' ÖZGÜN ÇALIŞMALAR ÇOK BİLGİ TECRÜBE VE MALZEMELERİ ÇOK İYİ BİLMEKLE OLUR. '' sözünüz kesinlikle çok doğru. Sizle paylaştığım gibi, kızımın alerjileri, benim fena grip halime bir de dün oğlumun diş ağrısı ve gece gece yapılan dolgu eklenince, yoruldum ve üstünede facebookta sabah, sizin söylediklerinizle tamamen çelişen, ama mangalda kül bırakmayan birisiyle konuşmam beni gerdi. Ben çok iyi ifade edememiş olabilirim ama kısaca '' Nasıl yani? '' dedim sadece. Ama siz daha doğru cümleler kurmuşsunuz. Her uyarınızı da aklımın bir köşesine yerleştiriyorum. Ayrıca sizden böyle güzel sözler duyunca gerçekten şımarıyorum, haberiniz olsun:)))

    YanıtlaSil
  6. Çok zarif ve naif olmuş her ikisi de. Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık,şahane olmuş. çok romantik görünüyor.
    dekupaj kağıtlarındanda çaldım haberin ola:)

    YanıtlaSil