Hayatın en güzel anlamıdır paylaşmak...

Zamanı..Dostluğunu...Gülümsemeni...Evini..Sevgini..Bilgini..Fikirlerini...Emeklerini...

Paylaşmak gerek hesap kitap yapmadan, egolara yenik düşmeden, herhangi bir karşılık düşünmeden paylaşmak gerek...

çünkü paylaştıkça çoğalacaktır Sevgiler..!

8 Nisan 2010

YATAK ODASI DA YAPTIM!



Bundan 5 ay kadar önce taşınırken, bizim yatak odasını değiştirmemiz gerekiyordu. Ben de mobilyacıları dolaşmaya başladım. Oldukça tanınan büyük bir mobilya ve dekorasyon mağazasında , buna çok benzeyen eskitme bir takımı çok beğendim. En sonunda almaya karar verip ikinci kez gittiğimde, görevlilerle konuşurken teslim sürelerinin çok uzun olduğunu öğrendim. Yani ya bekleyecek ve yatacak yerimiz olmayacaktı ya da başka bir yerden alacaktık. Ben çaresiz eve döndüm. Akşam düşünürken amaaann dedim kendi kendime, sen bunu yaparsın.
Sabah doğruca benim ahşaplarımı aldığım Oya Hanım ve eşi Ahmet Bey' in mağazasına gittim doğruca. Yatak başını tarif ettim, keseriz dediler. Yapacaklarından eminim de aşağıdaki makyaj masası önemliydi benim için. Çünkü  geçen yıl ben onu çalışma masası yapmak için ayırttırmıştım ama önce onlar acelesi yok diye bir süre getiremediler, sonra ben yapmaktan vazgeçtim. Neyse ki üzerinden bir yıl geçmesine ve tek olmasına rağmen kısmet ya masa kalmıştı.





Yatak başı ve masadaki kabartmalar benim daha önce Oya hanımlarım atölyesine gittikçe bulup tek tek topladığım şeylerdi.
Yatak başı,  kalın mdf den üstü oval olacak şekilde kesildi. Oval kısmındaki kabartmayı da yine Oya hanım sağolsun, bir yerlerde seramik bir şerit vardı, senin işine yarar diyerek o karmaşada buldu . Rulo yapılmış yumuşak bir seramik olduğundan oval kısma çok güzel oturdu. Yatak başının iki yanındaki şeritlerde ahşaptan. Boya almak için yapı markete gittiğimde bir de ne görsem ! Seramik şeridin aynı deseninde ham ahşap çubuklar.
Tabiki işler bu kadar rahat ilerleyince o taşınma arefesinde boya yapmakta hiç zor gelmedi.





Aslında çiçeklik olarak satılan objeleri de yatağın iki yanında abajur koymak için kullanıyoruz.






Çalışma masasına,  elimde kalan kabartmaları ilave edip, kulpları takınca oldu bir makyaj masası. Kulpların da elimde bakır rengi olanı vardı, onları da siyah yağlı boya ile boyadım.





Tüm mobilyayı düz beyaz ile boyadım. Sadece kabartmaları eskittim. Bir de masa, sandalye ve diğer objede,  kenarlardan çok ince siyah yağlı boya geçtim. Düz zeminleri eskitmeden beyaz bıraktım.






Bu sandalye de bizim eski yemek takımından kalan eski sandalye. Bir diğerini de kızımın odasında pembe boyayıp mor kumaş kaplayarak  kullanmıştım. Bunu da aynı şekilde beyaz boyadım. Eskitmeden sadece yine kenarlara çok düzgün olmayan bir şekilde ama ince yağlı boya geçtim. Kumaşını da metresi 5 Tl den alıp,  eskiden kalan , bir şey yaparım diye sakladığım, kadife bir çikolata kutusu kurdelesini birleşme noktasına tutturunca sonuç bu oldu.  






Şimdi gelelim maliyete, eğer ben tüm bunları o mağazadan alsaydım,  4000-5000 TL arasında  bir fiyat tutuyordu. Ama yatak başı 40 Tl, kabartmalar 20 Tl, masa 85 Tl, çiçeklik denilen obje(isim bulamadım ona) 20x2=40 Tl, sandalye geri dönüşüm olduğu için sadece kumaşı 5 Tl, boya 25 Tl ve sadece yarısını kullandım.
Toplam maliyet  200 TL.  Siz ne diyorsunuz şimdi?

29 yorum :

  1. süper olmuş ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Muhteşem olmuşlar güle güle kullanın,ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. ellerinize saglik, hepsi cok guzel olmus :)

    YanıtlaSil
  4. cok guzel olmus, ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  5. Bravo. Tebrikler. Aile bütçesine bundan güzel katkı olur mu? Tam usta işi olmuş. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. Tek kelimeyle müthişsin!!!!!
    Budur yaaa, işte buuuu.... Hazır alacağından çoook daha güzel olduğundan eminim. Şunu "ben yaptım"ın zevki var ya, hepsine değer bence.

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık marifetli arkadaşım, harika olmuşlar, yalnız dikkat ettim de evin genelde siyah-beyaz ağırlıklı herhalde, çok güzel bayıldım :) Ayrıca çok güzel bir gün geçirdim teşekkürler ederim... Tekrar görüşmek üzere...

    YanıtlaSil
  8. süper ötesi gerçekten çok beceriklisiniz ellerinize sağlık aman dikkat edin nazar değmesin yaptığınız işlerin kenarlarına bide kendi üstünüze ufak bir nazarlık takın

    YanıtlaSil
  9. tebrikler kulandığınız boya daha önceki boyanın aynısımı acaba

    YanıtlaSil
  10. süper diyorum daha ne diyeyim... bizede gel.. bej bir gardrop ve şifonyeri var yenilemeyi hayal ettiğimm :))

    YanıtlaSil
  11. hakikaten müthişsin yaaa..ellerine saglık ve de güle güle huzurla kullan inşallah,böyle bir çalışma krem rengi bende yapmak istiyorum mobilyalarımı benimkiler de eskitme ama sıkıldım,bir de canım evdemi boyadın yoksa acık bir yerde mi
    sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Bu farklı bir boya. Gülen boya matrix parlak. Dedim ya aceleyle boyadım diye. Yapı markette diğeri yoktu, baktım bunun özellikleri de aynı.Sıkıntı çıkarmadı ama diğer boyayı daha çok tercih ederim.Duvar boyası olduğu için su bazlı ve kokusuz yani evde rahatlıkla kullanılabilir. Ben de öyle yaptım!

    YanıtlaSil
  13. birşey daha öğrene bilirmiyim bu boyalar vernik istemiyomu acaba yanıtlarsanız çok sevinirim

    YanıtlaSil
  14. Yaratıcılıgınıza hayran kaldım.Özellıkle makyaj masası cok şık olmuş.Harıkasınız...:)

    YanıtlaSil
  15. Super olmus diyrum nekadar guzel.Valla tebrik ediyorum

    YanıtlaSil
  16. Pes, diyorum ne diyebilirim. Senin yaptıklarını gördükçe, yapabilirmişim gibi geliyor. Biraz daha izleyeyim seni, çocukların odasındaki bir dolabı kestirdim gözüme:)
    Devam et lütfen, mükemmel işler çıkarıyorsun. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  17. yeni tasarımlarınızı heyecanla bekliyoruz her gün blognuzu ziyaret ediyorum bu boyalar daha sonra vernik istiyormu onuda söylerseniz çok mutlu olucam

    YanıtlaSil
  18. önce seni kutluyorum o dünya güzeli iki yavru için sonrada ellerine yureğine sağlık diyorum dilerim bu güzel ürünlerin devamı gelsin başarılar

    YanıtlaSil
  19. önce seni kutluyorum o dünya güzeli yavrular için sonrada ellerine yureğine sağlık diyorum dilerim bu güzel ürünlerin devamı gelsin. Başarılar.Gülseren

    YanıtlaSil
  20. ben bunları bu kadar yakından görmemiştim. süper olmuş ,nazar değmesin boncuk tak.

    YanıtlaSil
  21. merhaba bende yatak oda takımı boyamayı düşünüyorum 1 saat önce aklımda bi ampul yandı .. krem rengi olan dolabimı beyaz yapmak istiyorum biraz blgi verebilirmisiniz....

    YanıtlaSil
  22. mobilyalara yapıştırdığınız kabartmaları nereden aldınız acaba? uzun zamandır arıyorum. lütfen adres verir misiniz?

    YanıtlaSil
  23. Merhaba, gecikmelide olsa sizlerle tanisma ve yaptiginiz bu guzel calismalari gorme firsatini yakaladigim icin cok mutlu oldum. Cok guzel ve zevkli calismalariniz icin tebrik ederim. Bende birkac esya boyamayi dusunuyorum ancak oncesinde sizinde birkac fikrinizi almak istedim. Ozellikle makyaj masasında yaptıgınız o eski goruntu (kenarlarindaki siyah boyasi kalkmis goruntu) beni cok etkiledi, bunu nasil yaptiginiz konusunda bir bilgi verirseniz cok mutlu olacagim. Ayrica sandalyeye kumas kaplamamayıdamı siz yaptınız? Kuması sandaşye ustune nasıl tutturdunuz? Simdiden tesekkur ederim. Sevgilerle

    YanıtlaSil
  24. Merhaba, gecikmelide olsa sizlerle tanisma ve yaptiginiz bu guzel calismalari gorme firsatini yakaladigim icin cok mutlu oldum. Cok guzel ve zevkli calismalariniz icin tebrik ederim. Bende birkac esya boyamayi dusunuyorum ancak oncesinde sizinde birkac fikrinizi almak istedim. Ozellikle makyaj masasında yaptıgınız o eski goruntu (kenarlarindaki siyah boyasi kalkmis goruntu) beni cok etkiledi, bunu nasil yaptiginiz konusunda bir bilgi verirseniz cok mutlu olacagim. Ayrica sandalyeye kumas kaplamamayıdamı siz yaptınız? Kuması sandaşye ustune nasıl tutturdunuz? Simdiden tesekkur ederim. Sevgilerle

    YanıtlaSil
  25. Ben de tanıştığıza ve güzel sözlerine çok memnun oldum:))

    Tüm yatak odası takımını beyaza boyadıktan sonra kenar kısımlara sert uçlu bir fırçayla hafif hafif kahverengi yağlı boya sürdüm o kadar.

    Kabartmalar ise tek bir yerden alınmış değil. Her gittiğim yerden zaman içinde topladığım,bir kenara atılmış tek kalmış şeylerin birikimi:)
    Yalnız kabartmalardaki eskitme tekniği farklı. Onları beyaza boyadıktan sonra yapıştırmadan kahverengi eskitme mediumunu sürüp fazlasını nemli bir temizleyerek yaptım.

    YanıtlaSil
  26. sevgili cilek cok soru sordum nolur kusura bakma ama son birsey daha, ben gulen boya matrix parlak aldım mobilya boyaması icin, peki pecete yonteminde boyayacagim malzemelerde de bu boyayı kullanabilirmiyim, yada eskitme yapacagim zaman alta uygulyacagim koyu renk boya icin ozel bir onerin varmi ? Boya secimleri konusunda da birazcik bilgi verirsen cok sevinirim. Tesekkur ederim.

    YanıtlaSil
  27. Sandalyeyi nasil kapladiniz acaba bayildim ayricaaaaa harikasinizzzz

    YanıtlaSil
  28. Merhaba,
    çok güzel boyamalar yapmışsınız ve hayran kaldım. Ben de evdeki koyu renk mobilyalarımı beyaza çevirmek istiyorum. En çok merak ettiğim şey de bu boyaları yapmadan önce zımparayapıp yapmadığınız. Bilgi verirseniz sevinirim.

    YanıtlaSil