Hayatın en güzel anlamıdır paylaşmak...

Zamanı..Dostluğunu...Gülümsemeni...Evini..Sevgini..Bilgini..Fikirlerini...Emeklerini...

Paylaşmak gerek hesap kitap yapmadan, egolara yenik düşmeden, herhangi bir karşılık düşünmeden paylaşmak gerek...

çünkü paylaştıkça çoğalacaktır Sevgiler..!

2 Nisan 2010

Yeni evde yeni kimlik kazanan eşyalar

         Burdaki fotoğraf yaklaşık 10 yıl önce çekilmişti. Oğlumun ilk odası. Dila doğunca ona yeni bir oda alacağımıza, Deniz'e yeni bir oda yaptırıp eskisini de Dila büyüyene kadar kullansın istedik. Malum çocuklar ilkokul çağına gelene kadar duvarları resim defteri, dolapları da çıkartma yapıştırma bölgesi ilan ediyorlar.

          Şimdi fotoğrafın sol tarafındaki elbise dolabı, bilgisayar masası ve üstündeki kitaplık ile sandalyeye dikkatlice bakın ...

              Birde oğlumun muhteşem gülüşüne lütfen! Nasılda şımarmış bilgisayarın başına geçtim diye...





                        Elbise dolabı, boyanıp kulpları da değişince bu hale geldi. Aslında mobilya boyamak sanıldığı kadar zor değil. Hangi boyacıya, hangi ahşap hocasına ya da mobilyacıya sorarsanız sorun size ilk söyleyecekleri , kaplama mobilyalar boya tutmaz,çok iyi zımparalamak gerekir, önden astar veya kapatıcı sürmek lazım gibi bir sürü  olumsuz şey söylerler. Aslında hiçte öyle değil. İşte size kanıtı, Bunlar 1 yıldan fazla zaman önce boyandı, fotoğrafları ise bugün çektim. Üstelik  eli ayağı her yerde olan 6 yaşındaki bir fındık faresi kullanıyor bunu. Ama leke  tutmuyor. Muhteşem...



      


                 Benim komşum sevgili Hikmet abinin mesleği boyacılık ve bana katkısı da büyüktür. Boyacı tulumuna kadar vermiştir bana. Onlarla birlikte bahçedeki yaptığımız kahve ve çay keyfini çok özledim aslında. Neyse geçen yıl onunla birlikte bir yapı markete gittik. O bana klasik ahşap boyası değilde farklı amaçla kullanılan başka bir boya aldırdı.

      Yine su bazlı bir boya bu. Üstelik en güzel tarafı da vernik istememesi. Ne astar ne kapatıcı olmadan objeyi direk  fırça ile bir güzel boyuyorsunuz, boya kurumadan da temiz bir rulo  ile üzerinden geçiyorsunuz. Böylelikle fırça izi hiç kalmıyor ve bir mobilya mağazasında boyanmış gibi oluyor. Üzerini süslemekte size kalıyor.



















            
              Ben burda hazır stencil kullandım. Çünkü blogumda gördüğünüz tüm ürünler bu mobilyayı boyadıktan sonra yapıldı. O zamanlar desen boyamaya hiç başlamamıştım. Zaten  bu odayı hazırladıktan sonra bana, deli cesareti mi yoksa cahil cesaretimi denir bilmiyorum ama bir güven geldi ki sormayın. Sonra beni tutabilene aşkolsun. Eşim o günlerde ' korkarım bir sabah uyanmışız, birde bakmışız ki sen, beni ve çocukları da boyamışsın' diyordu. Çünkü elime ne geçtiyse, kitapta, internette ne gördüysem uyguluyordum. Ve artık bu işin sonu nereye gidecek bende merak ediyorum.





 

                       Üstteki fotoğrafta gördüğümüz bilgisayar masası ve kitaplık iki parçaya kesildi. Bu tek başına bir çalışma masası oldu. Sandalyesi de boyandi ve yine tarafımdan kumaşı değişti. Hem de çok ucuz peluş kumaşlar var ya hani metreyle satılan işte o kumaşla.


                   Mobilyalar beyaz ama sandalye pembe aslında. Işıktan çok net çıkmamış.Bir de bu mobilyalarda yine yapı marketten aldığım kelebekli kulpları kullandım.







Bilgisayar masasının üstündeki kitaplık var ya ! İşte kitaplık kısmı kızıma makyaj masası oldu. Önüne de minik bir tabure koyunca değmeyin keyfine hanfendinin.


Masanın üzerindeki çekmeceli kutular, daha önce eklediğim kızımın odasından sayfasında yer alan toka kutuları.





      
O kadar makyaj masası dedik ! Ayna olmazsa olmaz. Üstelikte mor olmazsa olmaz. Aynada zemini lila rengi boyadım. Üstünede mor örümcek çatlatma uyguladım. Kenarlarınada simli boyadan geçince uyum sağlanmış oldu.






Ve  bu da benim eski odamda kullandığım dilsiz uşak. Bayılıyorum bu tanımlamaya. Eskiden benim odam mordu ve kızım sürekli aksesuarlarımı odasına taşıyordu. Neyse ben odamı değiştirdim de (onu da yakında eklicem, o tam bir baştan yarat oldu) bu da onun oldu.






               Menekşeler peçete, ama diğer bölümlere kumaş kaplanmış gibi dursun diye fırçayla
bildiğimiz basma desenlerini yapmaya çalıştım. Beğenilerinize...




Boyayı ben bauhaus yapı marketten aldım. 'Swing Color' adında bir Alman markası. SU BAZLI İPEK SON KAT BOYASI . Dış cephelerdeki metal,pvc,ahşaplar için kullanıldığından vernikte istemiyor.

Klasik ahşap rengindeki mobilyayı sadece 2 kat beyaz ile kapatabildim.Üstelik beyaz ile kapatmak çok zordur, boya yapanlar bilirler. Tecrübeyle sabittir ki ben yaptım siz yapmayın: Aceleyle bir iki saat sonra ikinci katı sürünce alttaki boya görüntüde kurumuş gibiydi  ama  hala ıslak olduğundan ikinci boyayı sürünce alttaki boyada kağıt gibi kalktı.1.katı sürdükten sonra 2.katı sürmek için ertesi günü beklerseniz sonuç çok daha iyi oluyor.

Diğer bir güzelliği de boya, 375 ml lik küçük boylarda satılıyor. Tabi ki daha büyük boyları da var ama böyle olunca ihtiyaca göre alma şansınız var.

Ve yine boyanın her rengi hazır var.Beyaz bile bir kaç tondu. Hiç karışım renk yapmadan direk kullanılabiliyor. Benim boyam mesela kırık beyaz.

Ama dikkat edin aynı markanın aynı boy ve renklerde yağlı boyası da var. Özellikle üstünde su bazlı yazsın. Kokusuz ve kurşun içermediği için ev içinde ve çocuk ürünlerinde çok rahat kullanılabilir.

Bu arada ben de boyanın acayip reklamın yaptım burada. Acaba bana hediye boya gönderirler mi? Ama tüm bunları ben söylemiyorum, gerçekten boyanın üstünde de yazıyor:))



40 yorum :

  1. Fevkalâde olmuş hepsi.Güle güle kullanın güzel günlerde.Eliniz de yatkınmış ama, yoksa böyle olur muydu hiç? O güzel boyanın markasını, çeşidini da bizlerle paylaşırsanız çok memnun olurum.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık çok güzel olmuşlar,,Ama iyi cesaret mobilyaları boyamak ben açıkcası cesaret edemem:))

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten korkacak bir şey yok. Zaten oğlum üstlerini mahvettiği için kaybedecek çok fazla bir şey yoktu. Ben de gözü kapalı daldım, ama Bu odayı yapabilince, yıllardır hep yapsam dediğim ama bir türlü hayata geçiremediğim boyama işine başlamış oldum. Diğer eklediğim boyamalar ondan sonra başladı yani. İyiki de öyle yapmışım! Çünkü bu iş hem çok zevkli, hemde benim gibi ev dekorasyonunda sürekli değişiklik yapmak isteyenler için en bedavasından:))

    YanıtlaSil
  4. Bir de kızımın odasından sayfasına eklediğim ürünlerle birlikte bu odadaki ham objeler ,boyası , kulplar ; toplam maliyeti 200 TL. civarında.

    YanıtlaSil
  5. çok güzel olmuş bu oda.bayıldım.ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. BENDE NE KADARA BOYADDIĞINIZI SORACAKTIM YAZMIŞSINIZ ÇOK GÜZEL YA ....BRAVO SÜPER OLMUŞ..ELLERİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  7. ellerinize sağlık çok güzel olmuş boyanın markasını söylermisiniz rica etsem

    YanıtlaSil
  8. Arkadaşlar, boya ile bilgi çok uzun olunca, yorum kısmı yetmedi:)) Bende ana sayfaya ekledim.

    YanıtlaSil
  9. Merhaba bende boyanın markasını merak etmiştim ama aynı malzemeyi kullanıyormuşuz. Aksilikleri bende yaşadım şimdilerde en az 48 saat bekliyorum bazen daha fazla.kolaylıklar diliyorum,iyi hafta sonları sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Çok marifetlisin arkadaşım ellerine emeklerine sağlık, bir odayı baştan sona yenilemişsin, bence de cesaret işi, harika görünüyor. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  12. harika olmuş gerçekten, ben de gelecek sene için kızımın odasını oğlum için değiştirmeyi düşünüyorum aradaki pembelerden kurtulmam lazım. sizin bu yazınızı saklayayım lazım olacak. Teşekkürler paylaşım için.

    YanıtlaSil
  13. Çok beğendim hepsini. Şimdi o kadar heveslendim ki, herşeyi boyamak istiyorum:) Bir de o kadar büyük işlere girmeye cesaretim olsa...
    Ellerine sağlık, çok şirin bir oda olmuş.

    YanıtlaSil
  14. Muhteşem olmuş.ellerinize sağlık.Bende boyamayı çok seviyorum.Ahşap,seramik çalışmalarımda olmuştur ama bende çocuklarımın odasını zaman zaman boyamak istesem de cesaret edememiştim.Hem bizi de cesaretlendirdiğiniz için,hem de vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ediyorum.güle güle kullansın yavrularınız mobilyalarını.sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. ellerinize sağlık çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  16. Bir tane sekiz kişilik masam var beni kurtarırmısın bu masadan..beyaza boyamama yardım ederek....

    YanıtlaSil
  17. Esracım, hemen kurtaralım seni o masadan ama atmadan:)) Mail atarsan, sorularını ordan cevaplayabilirim.

    ntardu@hotmail.com

    YanıtlaSil
  18. ayy sitenizi yeni keşfettim ve bu yaptığınız odaya bayıldım bayıldım tamda hayal ettiğim zevkli bir tasarım olmuş..bravo beceri ve cesaretinize..aslında bende mutfak dolaplarımı boyamak istiyourum ve o konu hakkında araştırma yaparken size rastladım.bi türlü cesaret edemiyorum çünkü daha önce hiç boyama yapmadım..ama son birkaç aydır keşfettimki ben bu dekorasyon ve yenilemeye müthiş ilgi duyuyorum ve o zamandan beri bu tür sitelerdeyim :) sizce mutfak dolaplarımı ne yapsam acaba? fikir verir misiniz?dolaplarım 15 yıllık filanmış ben 2,5 yıldır kullanıyorum mobilya orta koyulukta bi kahve tonu..sevgiler..

    YanıtlaSil
  19. elleriniz dert görmesin ne güzel olmuş süperrr ya bayıldımm.Belirttiğiniz boya sadece bauhaus tamı var acaba internetten araştırıyorum bulamadım.Ne yazık ki bauhaus2unda internetten satışı yok.Ben de eski vitrinimi parçalara böldürdüm eşime mutfağıma dolap olarak boyayım asmak için.Bursa da yaşıyorum hobi marketler sezonu kapadığı için kiloluk boya getirmiyorlar küçük gramajlı boyalarda bana baya masraflı olacak.bu boyayı bulmamda yardım ederseniz çok sevinirim.Mutfağımda artık dolabım olsun istiyorum çünkü :)))

    YanıtlaSil
  20. Sevgili İmez, o marka boya benim bildiğim kadarıyla sadece bu markette var. Ama diğer markalarında son kat boya adıyla satılan ürününü alabilirsin. Küçük boyalar hem masraflı olur hem de yoğunluk ve kapatma açısından bu son kat boyalar kadar başarılı değil. Üstelik son kat boyalar vernikde istemiyor. Bursa' da da herhangi bir yapı marketten herhangi bir markanın su bazlı son kat boyasını alabilirsin. Şimdiden kolay gelsin:)

    YanıtlaSil
  21. merhaba. ben de yatak odamı boyamak istiyordum. internette bu konuda ne yapabilirim diye araştırırken buraya rastladım. çok güzel olmuş yaptıklarınız hayranlıkla baktım. ama benim size birkaç sorum olacak..

    birincisi benim yatak odam tam bilemiyorum, bunu da nette araştırırken öğrendim, sanırım melamin kaplı mdf. yani bildiğimiz suntaya benzeyen mdf nin yarı mat bir kağıtla kaplanması. sanırım benim eşyalarım da böyle. mesela mutfak dolaplarında da oluyor ya, değişik desenli filan. onlar gibi...

    acaba bunlar için de yapılabilir mi? başka yerlerde okuduğum kadarıyla herkes ya zımparalama ya da primer isminde bir astarla bunu kapatarak daha sonra akrilik boyayla boyanması gerektiğini söylüyor.

    sizin boyadığınız eşyalara baktığımda benim eşyalarıma benziyor. sizin ki de sanırım yarı mat görünümlü ..

    yorumlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum..şimdiden teşekkürler..

    YanıtlaSil
  22. Merhaba,
    Öncelikle elinize sağlık, çok güzel olmuşlar.
    bu mobilyaları da önce zımparaladınız değil mi? ben de klasik bir orta sehpamı yeşile boyamak istiyorum bu bahsettiğiniz boya direkt mobilyaya sürülebiliyor mu yoksa yine önceden zımparalayıp mevcut boyayı almamız gerekiyor mu? teşekkürler

    YanıtlaSil
  23. merhaba,

    blogunuzu çok beğendim, ellerinize sağlık. bugün ben de hiç bir şey bilmememe rağmen, peçete transfer tutkalı, fırça falan aldım ama satıcı bana bilmiyorsan yapamazsın, boşuna alıyorsun dedi. gerçekten öyle mi? ben de evdeki eski mobilyaları boyamak istiyorum zımpara şart mıdır? yani olduuğ kadar zımpara yapsam olur mu? cevaplarsanız çok sevinirim. ayrıca yukarıdaki resimdeki fındık faresini burnundan öperim:)

    YanıtlaSil
  24. Merhaba arayıp da bulamadığım şahane bilgiler çok teşekkür ederim, sağolsun bloğumuzu okuyan Nilgün hanım sayesinde ulaştım size.Bana sayfanızın linkini vermiş. Çok da iyi etmiş. Şimdi bu boyadan alıp rengini değiştirmek istediğim eşyalarımı boyayacağım. Sizin çalışmalarınız çok şık olmuş, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  25. inanamıyorum ya şahane olmuş:)
    ben de aynen böyle olumlu bişeyler yazan bi yazı arıyordum mobilya boyamayla ilgili.
    çünkü annemleri en yapsam kandıramıyorum odamdaki dolabı hatta tüm salon takımı mobilyalarını boyamaya.
    gerçekten elinize sağlık.
    harika olmuş.
    güle güle kullanın.
    sayfanıza yeni geldim o yüzden şimdi herşeye tek tek bakacağım:)

    YanıtlaSil
  26. harikasınız gerçekten de.. o kadar güzel olmuş ki ve siz bunu buradan duyurarak herkese o kadar güzel bir katkıda bulunuyorsunuz ki.. artık renginden sıkıldık diye eskimemiş mobilyaları bir kenara atmaya da son, sevmediğimiz, iç karartan renkteki mobilyalarla yaşamaya da.. çok çok teşekkürler :))

    YanıtlaSil
  27. yeni almaktansa eskileri değerlendirmek beni de çok mutlu eder. hayran kaldım yaptıklarınıza. elinize sağlık.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  28. ben de eskilere kıyamayalardanım.sizden cesaret alıp hem evin kapılarını hem de yatak odası takımımı beyaza boyamak istiyorum inşallah.bilgiler için sağolun.ellerinize sağlık :))

    YanıtlaSil
  29. süper olmuş ya bişey sorucam kulpları satınmı aldınız yoksa sizmi boyadınız bende kızıma yapıcam kulplar çok pahalı eskikulpları boyarsak dayanıklı olurmu

    YanıtlaSil
  30. Merhaba ben Funda, blogunuzu yeni gördüm,acıklamalı yazdıklarınız ve bizlere destek oldugunuz için cok tesekkürler. Yalnız blogunuz aktif degilmi son calışmalar yazışmalar göremedim. Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  31. Bloğunuzu yeni keşfedenlerden biri de benim.
    Yaptıklarınıza resmen bayıldım.
    Boyanın markasını hemen bir kenarıya not ettim.En kısa zamanda evimde değiştirmek istediğim ürünlere deniYeceğim.
    Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  32. Ellerinize sağlık. Bende bir aydır araştırıyordum ama sizi bloğunuzu yeni görüyorum. Zımpara yapmadan bütün mobilyalarımı boyadım. Başka bloklarda Polisanın su bazlı boyasını tavsiye etmişlerdi. Bende bu boyayı kullandım. Fakat en ufak bir darbede boya atıyor malesef. Çok pişman oldum. 4 kat attım birde. Verdiğim emeğe mi yanayım, yoksageçen zamana mı? Bilemedim.

    YanıtlaSil
  33. ellerinize sağlık.. acaba bir dolap için ne kadar boya gitti öğrenebilir miyim

    YanıtlaSil
  34. ALLAH'ım bu ne marifet!! ellerinize sağlık herşey süper olmuş.benim ahşap görünümlü bi üçlü kitaplığım var. atmayı düşünüyordum, eşim ısrarla attırmıyor bana.bende dedim boyasam nasıl olur.araştırma yaparken sizin bloğunuz beni bana aydınlattı.emek verip yapmışsınız ve de bunları bize aktarmışsınız.tebrik ediyorum sizi...bana baya yardımcı oldunuz.teşekkürler...

    YanıtlaSil
  35. merhabalar..
    boyamalarınız çok güzel olmuş.Ben bir şeyi merak ettim mobilyaların ilk halinde dolabın alt çekmecelerinin kulpları sağlı sollu 2 adetken nasıl ortada tek yaptınız izleri nasıl kapattınız anlatırsanız sevinirim..

    YanıtlaSil
  36. benimde yatakodasındaki dolaplarım koyu kahve içim karardı on yıldır bu pazar gidip boyayı alacağım, bilgiler için çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  37. merhaba verdiğiniz bilgiler için teşekürler bu pazar bende deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  38. merhabalar ben de dolabımın iç kısmına denedim 2 gündür heyecanla bekliyordum fakar sonuç beni çok üzdü. ilk katını sürüp 24 saat bekledim. kurudan sonra bir kat daha sürdüm ve 1 gün daha bekledim kurudu görüntü harikaydı fakat hafif bi tırnağım ile kazıdım boya direk soyuldu ufacık darbelerde hemen soyulacak gibi şimdilik tüm dolaplarımı boyamaktan vazgeçtim ek olarak belirtmeliyim ki boyadığım yüzey çok ta parlak değil kendine ait dokusu da var sadece kaplama ve zımparalanmadı. umarım en yakın zamanda bir çözüm bulurum. çünkü bi an önce değişmeisini istiyorum. sevgilerrr....

    YanıtlaSil
  39. çok faydalı bir bilgi uzun zamndır ardığım cevaptı ama dediğiniz gibi herkes lafı öyle dolandırıyorki insanın yapası gelmiyor sağolun

    YanıtlaSil